Vlakke tegelvloer beschermen tegen krassen: hoe doe je dat?

Of je nu vlakke tegels hebt in je keuken, badkamer of ergens anders in huis, het is belangrijk om ze goed te onderhouden om hun glans en functionaliteit te behouden. In dit kennisartikel delen we handige tips voor het effectief verzorgen van je vlakke tegels, zodat ze er jarenlang als nieuw blijven uitzien.

Inhoudsopgave

Wat te doen tegen doffe tegels? 

Tegels kunnen dof worden door ophoping van vuil en reinigingsmiddelen. Hier is wat je kunt doen om je vlakke tegels weer te laten glanzen:

  • Reinig de tegels grondig met een pH-neutraal reinigingsmiddel en warm water om opgebouwd vuil te verwijderen.
  • Spoel de tegels goed af en droog ze met een schone doek.
  • Gebruik een onderhoudsproduct om de glans te herstellen. Breng het product aan volgens de instructies op de verpakking en wrijf de tegels op.

Hoe repareer je een barst in een tegel?

Vlakke tegels zijn erg makkelijk om te onderhouden, maar een ongelukkige val van een zwaar voorwerp kan resulteren in een barst of scheur in je vloer. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen, zodat je vloer er weer als nieuw uitziet. Heb je een beetje kluservaring? Dan kun je dit met de volgende stappen heel makkelijk zelf oplossen:

  • Verwijder voorzichtig de beschadigde tegel met een beitel en een hamer.
  • Maak de ondergrond schoon en zorg ervoor dat het vlak is.
  • Breng tegellijm aan op de achterkant van de nieuwe tegel en plaats deze op de juiste plek.
  • Druk de tegel stevig aan en gebruik tegelkruisjes om de voegruimte gelijk te houden.
  • Laat de tegellijm volledig uitharden volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg het voegmiddel toe om de voegen tussen de tegels te vullen en laat het uitharden.
  • Veeg overtollig voegmiddel weg met een vochtige spons.

Waar vind ik de juiste vloerbeschermers voor vlakke tegels?

Bij Vloerglijders.nl bieden we hoogwaardige vloerbescherming en glijders die speciaal zijn ontworpen om je vloer te beschermen tegen schade door bewegende meubels en zware voorwerpen . Onze vloerglijders voor vlakke vloeren zijn gemaakt van materialen die veilig zijn voor je vloer en zorgen voor soepele beweging van meubels zonder krassen of slijtage te veroorzaken. We staan klaar om je te helpen je vloer te beschermen, zodat jij kunt genieten van een mooie en duurzame vloer in je huis.

De service van Vloerglijders.nl

Bij Vloerglijders.nl is ons team altijd beschikbaar om je te helpen bij het vinden van het product dat perfect aansluit op jouw wensen. Wil je meer weten over een specifiek product of zou je graag advies op maat willen ontvangen? Neem dan contact met ons op. Bestel nu je vloerglijders vóór 16:00 uur en geniet binnen 1 à 2 werkdagen van je aankoop!