Gezoet natuursteen beschermen tegen krassen: hoe doe je dat?

Natuurstenen vloeren komen in verschillende variaties voor. Zo heb je bijvoorbeeld glanzende, gepolijste natuursteen, maar ook matte, gezoete natuursteen. Je ziet gezoet natuursteen veelal in de kleuren zwart, grijs en bruin en het komt veel terug in industriële interieurstijlen. We leggen je graag uit hoe jij jouw prachtige gezoete natuursteen in topconditie houdt en voorkomt dat je vroegtijdig afscheid moet nemen van deze robuuste vloer.

Inhoudsopgave

Wat is het verschil tussen gepolijst en gezoet?

Of een natuursteen gepolijst of gezoet is, is afhankelijk van de afwerking. De gepolijste steen heeft namelijk een glanzende afwerking doordat deze vloer in de laatste stap afgewerkt wordt met een polijstpasta of -crème. Een gezoete natuursteen heeft, in tegenstelling tot de gepolijste steen, door het schuren met een fijne korrel een matte, satijnen afwerking. Het voordeel hiervan is dat gezoet natuursteen minder snel lelijk wordt wanneer er slijtage optreedt.

Hoe reinig je een gezoete natuursteenvloer?

Om je gezoete natuurstenenvloer in optimale staat te behouden, is het van belang dat deze goed onderhouden wordt. Begin met het dagelijks vegen of stuifzuigen van de vloer om te voorkomen dat het vuil krassen veroorzaakt. Gebruik vervolgens een pH-neutrale natuursteenreiniger en een zacht doek om de vloer te dweilen. Eens in de zoveel tijd kun je je gezoete natuursteen opnieuw afdichten om je vloer te beschermen. Door deze zorgvuldige stappen te volgen, behoud je moeiteloos de matte, zijdeachtige uitstraling van je gezoete natuurstenen vloer en verleng je de levensduur ervan.

Kan ik zware voorwerpen op mijn gezoete natuursteen vloer plaatsen?

Het is zeker mogelijk om zware voorwerpen op gezoet natuursteen te plaatsen. Het is daarbij wel belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van beschermende vloerglijders, zoals zelfklevende viltjes of rubberen doppen. Controleer regelmatig of de vloerglijders aan vervanging toe zijn. Wanneer ze verouderd zijn kunnen ze namelijk sneller schade aanrichten. Als laatste  is het belangrijk om het gewicht goed te verdelen, om de druk op een specifiek punt te verminderen. 

Waar vind je de juiste vloerbeschermers voor gezoet natuursteen?

Bij Vloerglijders.nl hebben we verschillende soorten vloerglijders voor iedere vloer. Zo ook voor het gezoet natuursteen! In onze keuzehulp lees je meer over onze variaties in vloerbescherming voor ruwe vloeren. Onze vloerglijders van hoge kwaliteit zijn speciaal ontworpen om krassen en beschadigingen op je gezoet natuursteenvloer te voorkomen. Ontdek ons assortiment en vind de vloerbeschermer die het beste in jouw interieur past!

De service van Vloerglijders.nl

Bij Vloerglijders.nl willen we je graag helpen bij het vinden van de juiste vloerbescherming voor jouw vloer! Heb je vragen over een specifiek product of heb je advies nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Daarnaast garanderen we snelle verzending. Wanneer je jouw bestelling voor 16:00 uur plaatst, wordt je pakket dezelfde dag nog verzonden en heb je deze binnen 1 tot 2 werkdagen in huis! Met de vloerbeschermers van Vloerglijders.nl kun je rekenen op een duurzame gezoet natuurstenen vloer die lang mee zal gaan!