De juiste vloerbescherming voor een siergrindvloer

Een siergrindvloer, ook wel steentapijt of woongrind, is een zeer duurzame, slijtvaste & onderhoudsarme vloersoort die vaak wordt toegepast in showrooms, kantoren en winkels. Ze zijn er met open en gesloten structuur. Bij siergrindvloeren met open structuur kan vuil eenvoudig tussen de grindkorrels komen. Een dichte grindvloer is vloeistofdicht, blijvend mooi en blijft beter schoon. Voor alle siergrindvloeren is specifieke vloerbescherming nodig. We leggen je hieronder uit waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste glijders en stoelpootdoppen.

Inhoudsopgave

Hoe houd ik mijn siergrindvloer schoon? 

Om te beginnen is het belangrijk om de vloer goed schoon te houden. Je kunt je grindvloer eenvoudig onderhouden door deze regelmatig schoon te maken en vlekken snel te verwijderen. Het is aan te raden een grindvloer tweemaal per week te stofzuigen en regelmatig te dweilen met een daarvoor geschikt onderhoudsmiddel. (Dweilen van grindvloeren met open structuur is sterk af te raden)

Daarnaast is een combinatie van schoonloop- en droogloopmat aan te raden. Meer informatie daarover vind je in ons kennisartikel alles over: schoonloopmatten en droogloopmatten.

De juiste vloerbeschermers voor siergrind

Vloerbeschermers zijn nodig om je siergrindvloer zonder ergernis te gebruiken. Een siergrindvloer is funest voor de meeste glijvlakken. Kies daarom hoogwaardige vloerbeschermers die specifiek zijn ontworpen voor siergrind. Wij raden onze glijders met hard kunststof of vervangbaar polymeer (extreme) aan. Op een siergrindvloer kunnen onze zachte meubelwielen ook gebruikt worden. Onze stoelpootdoppen en glijders met vervangbaar polymeer (extreme) zijn gemaakt van zeer slijtvast materiaal, andere glijvlakken zullen binnen korte tijd zijn weggesleten.

Stappenplan siergrindvloer beschermen

Er zijn drie zaken om altijd rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste vloerglijders voor jouw siergrindvloer.

1. Het formaat glijvlak

Door het oppervlak te vergroten, wordt de belasting per mm² lager. Een groter glijvlak heeft een positief effect op het gebruiksgemak van de stoel en vermindert schuifgeluid- en slijtage. Wij raden aan om een glijvlak te nemen van minimaal 25 mm, maar onze voorkeur gaat altijd uit naar een glijvlak van 30 mm. (Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de stoelpootdoppen inbuis kantelbaar XL met vervangbaar polymeer)

[Lightbox-1][Lightbox-1]

Het verschil in grootte tussen een stoelpootdop met standaard polymeer glijvlak (links) en een XL polymeer glijvlak (rechts).

2. Het type glijvlak

Door te kiezen voor een glijvlak van polymeer of kunststof, weet je zeker dat je jouw siergrindvloer beschermt met het juiste materiaal en ben je niet op korte termijn aan vervanging toe. Ons vervangbaar polymeer (extreme) is een extreem duurzame kunststof die zeer hard is. Te herkennen aan de helder witte kleur van het materiaal. Het materiaal is niet vervormbaar, reageert niet op warmte- en koudeverschillen en wordt zelfs gebruikt in ruimtetechnologie!

3. De stand van de poot

Wanneer een poot niet recht op de grond staat, is het belangrijk een glijvlak te kiezen die zich aanpast aan de stand van de poot. Als een glijvlak niet vlak op de vloer staat, zal deze schuin afslijten en de vloer niet goed beschermen. Dit zorgt voor slecht schuiven en meer slijtage aan zowel glijvlak als vloer. Volg de keuzehulp om uit te vinden welke vloerbeschermers het beste passen bij jouw situatie.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit na het lezen van bovenstaand advies? We staan altijd klaar om je te helpen. Leg je situatie uit en voeg eventueel wat foto's toe, dan kijken wij mee naar de meest geschikte oplossing. Contact opnemen kan via onze klantenservice.