Parket beschermen tegen krassen: hoe doe je dat?

Een houten vloer brengt sfeer. Daarnaast gaat een houten vloer ook nog eens lang mee. Dan wil je natuurlijk ook dat je vloer er zolang mogelijk goed uitziet. Dit doe je door je vloer te beschermen tegen krassen en vocht. In deze blog leggen we je uit hoe je dit doet.

Inhoudsopgave

Neem zo min mogelijk vuil en vocht mee naar binnen

Klinkt logisch, en dat is het ook: check altijd even je schoenzolen voordat je naar binnen gaat. Een krasje is zo gemaakt wanneer er een steentje onder de schoenzool zit. Het beste is natuurlijk om de schoenen uit te doen bij binnenkomst. Daarnaast is het verstandig om te investeren in goede deurmatten. Leg buiten een goede kwaliteit droogloopmat neer. Deze vuilschraper zorgt ervoor dat het grove vuil onder de zolen vandaan geschraapt wordt. Plaats vervolgens bij binnenkomst nog een schoonloopmat om het vocht op te nemen. Als je deze tips opvolgt, voorkom je al een hoop onnodige schade aan de vloer.

Bekijk onze deurmatten

Houd de vloer schoon 

Al het vuil buiten de deur houden is helaas onmogelijk. Om krassen te voorkomen op je houten vloer, zal je deze schoon moeten houden. Stofzuig regelmatig om het meeste vuil weg te halen. Gebruik hiervoor een stofzuiger die makkelijk over de vloer rolt en daardoor geen krassen achterlaat. Na het stofzuiger kun je de vloer dweilen. Doe dit met weinig water, veel vocht is slechts voor hout. Dweil daarnaast met de planken mee. Zo voorkom je dat er teveel vocht tussen de naden komt.

Bekijk onze onderhoudsmiddelen

Bescherm de vloer tegen de meubels

Houten vloer beschermen tegen krassen? Denk dan ook aan je meubels. Schuivende stoelen zijn namelijk de grootste veroorzaker van krassen op de vloer. Er wordt vaak onderschat hoe vaak er met de meubels geschoven wordt. Bijvoorbeeld eetkamerstoelen worden dagelijks meerdere keren verschoven. Zonder goede bescherming is dit niet goed voor je houten vloer. Met de juiste bescherming kun je zorgeloos met je stoelen schuiven. Je kunt bij ons kiezen uit meubelglijders met schroef, meubelpootjes, stoeldoppen inbuis of vloerglijders voor buisframes. De vloerbescherming van Scratch no More zorgt ervoor dat jouw vloer optimaal beschermd wordt.

Bekijk onze vloerglijders voor parket

Houten vloer voorzien van beschermlaag

Om je houten vloer extra bescherming te geven kun je een olie-, lak- of waxlaag aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat je vloer bestendiger is tegen krassen. Daarnaast heeft een beschermlaag een vochtafstotende werking. Olie, lak of hardwax hebben allemaal verschillende voordelen en invloed op het uiterlijk van je vloer. Verdiep je hier goed in voordat je een keuze maakt. Een beschermlaag zorgt ervoor dat je vloer langer mooi blijft en de sfeer behoudt.