Kurkvloer beschermen tegen krassen: hoe doe je dat?

Kurkvloeren worden steeds populairder en dat is niet gek! Een kurkvloer is namelijk duurzaam en heeft isolerende eigenschappen. Daarnaast geeft een kurkvloer een natuurlijk uitstraling. Wanneer je een nieuwe vloer hebt aangeschaft wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. In deze blog lees je alles over wat de voordelen zijn van een kurkvloer en hoe je deze vloer kunt beschermen met hoogwaardige vloerbeschermers van Vloerglijders.nl.

Inhoudsopgave

Waarom kurkvloeren?

Er zijn diverse voordelen te benoemen wanneer je een kurkvloer hebt. Dit maakt een kurkvloer een aantrekkelijke keuze voor woningen en commerciële ruimtes.

  • Duurzaamheid: Kurk gaat erg lang mee en is natuurlijk hernieuwbaar materiaal. Het is bestand tegen slijtage en kan tientallen jaren meegaan wanneer je deze vloer op de juiste manier onderhoudt.
  • Isolatie: Kurk heeft uitstekende thermische en akoestische isolerende eigenschappen. Het houdt je huis warm in de winter en koel in de zomer. Daarnaast vermindert het ook nog geluidsoverlast.
  • Milieuvriendelijk: Wist je dat kurk wordt gewonnen uit de schors van kurkeiken? Dit gebeurt zonder de bomen te beschadigen. Dit maakt een kurkvloer een milieuvriendelijke keuze.
  • Natuurlijke uitstraling: Kurkvloeren hebben een natuurlijke en warme uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen.

Hoe bescherm je kurkvloeren?

Wil je jouw kurkvloer in topconditie houden? Dan is het van belang om de juiste vloerbescherming toe te passen. Hier zijn enkele tips:

  • Gebruik vloerglijders: Plaats vloerglijders onder meubelpoten om krassen en slijtage van jouw vloer te voorkomen. Bij Vloerglijders.nl hebben we diverse glijders voor vlakke vloeren die zijn ontworpen om je vloer te beschermen zodat je jarenlang van een mooie vloer kunt genieten.
  • Regelmatig schoonmaken: Veeg of stofzuig je kurkvloer regelmatig om stof en vuil te verwijderen. Gebruik een vochtige, goed uitgewrongen dweil met een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor een kurkvloer.
  • Vermijd overmatig water: Hoewel een kurkvloer van nature al bestand is tegen water en vocht, is het van belang om na het morsen het vocht snel op te deppen of te drogen. Op deze manier voorkom je dat vocht in de vloer kan trekken.
  • Bescherm tegen zonlicht: Kurk kan verkleuren onder invloed van direct zonlicht. Overweeg daarom raamdecoratie, zoals mooie gordijnen, om je vloer te beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon.
  • Onderhoudsproducten: Bij Vloerglijders.nl bieden we speciale onderhoudsmiddelen voor jouw kurkvloer om de glans te behouden en te beschermen tegen slijtage.

Waar vind je de juiste vloerbeschermers?

Bij Vloerglijders.nl begrijpen we dat iedere vloer uniek is en zijn eigen onderhoudsbehoeftes heeft. Wij bieden daarom hoogwaardige vloerglijders die speciaal zijn ontworpen om uw kurkenvloer beschermen. Ons assortiment omvat viltglijders, stoelpootdoppen, meubelwielen en meer. Deze zijn allen geschikt om onder jouw meubelpoten te plaatsen en op deze manier jarenlang van een mooie en onbeschadigde vloer te kunnen genieten. 

De service van Vloerglijders.nl

Met onze veilige en snelle bestel- en verzendprocedure zorgen we ervoor dat je jouw vloerbeschermers binnen 1 tot 2 werkdagen ontvangt. Heb je vragen over onze producten of service? Neem dan vooral contact met ons op! We helpen je graag met het beschermen van je prachtige kurkvloer. Bestel vandaag nog jouw vloerglijders van Vloerglijders.nl en wees verzekerd van een onbeschadigde vloer! 

Kies voor duurzaamheid, isolatie en stijl met kurkvloeren en vertrouw op Vloerglijders.nl voor de perfecte vloerbescherming!