Zwenkwielen

(83)

Bij Vloerglijders.nl leveren we een groot assortiment hoogwaardige zwenkwielen. Onze wielen zijn er met hard- en zacht loopvlak en leverbaar met veel verschillende bevestigingen: schroef, stift, plaat, ronde- en vierkante pluggen. Je kunt kiezen voor verschillende wieldiameters: 35 mm, 50 mm en 60 mm.

Gekozen filters
Gesorteerd op

Prijs
0
15

Welke soorten zwenkwielen zijn er?

Er zijn verschillende soorten wielen verkrijgbaar bij Vloerglijders.nl, zoals zwenkwielen met hard loopvlak, wielen met zacht loopvlak. De wielen zijn leverbaar met verschillende bevestigingen, zoals schroef, stift, plaat, ronde en vierkante pluggen. Daarnaast hebben we ook verschillende wieldiameters beschikbaar, van 35 mm, 50 mm en 60 mm.

Onze wielen zijn leverbaar met rem of roll control®. We hebben daarnaast wielen met kunststof kap en een verchroomde kap. Zoek je iets speciaals? Ga dan voor onze inline wielen (of skatewielen) die je perfect onder stoelen kunt bevestigen.

Welke wielen kan ik onder eetkamerfauteuils toepassen?

Eetkamerfauteuils met wieltjes hebben vaak een houten basis met daarin 4 kunststof of metalen busjes. De zwenkwielen zijn vervolgens met een smalle stift in deze houtpluggen bevestigd. Waar het voorheen nodig was om ook de houtpluggen te vervangen, hebben we tegenwoordig ook zwenkwielen met 8 mm stift. Indien nodig, leveren we hier ook de losse houtplug bij zodat je de oude kunt vervangen.

Natuurlijk zijn er ook eetkamerfauteuils waaronder de wieltjes anders zijn bevestigd, of waar nog geen wielen onder gemonteerd zijn. Onder deze stoelen kun je eigenlijk ieder wiel monteren, zolang je maar gebruik maakt van de juiste bevestigingsplaat of houtplug.

Kies ik voor zwenkwielen met hard of zacht loopvlak?

Het grote verschil tussen de zachte en harde zwenkwielen is de hardheid en het materiaal van het loopvlak. Het soort loopvlak bepaalt of de zwenkwielen geschikt zijn voor een bepaald soort vloer.

Wij adviseren zwenkwielen met hard loopvlak voor gebruik op zachte vloeren. Zwenkwielen met zacht PUR (Polyurethaan) loopvlak adviseren wij voor gebruik op harde vloeren. Ze zorgen er dankzij de zachte band voor dat de vloer kras- en streepvrij blijft.

Wat is een inline zwenkwiel?

Een inline zwenkwiel is een wiel die erg lijkt op de bandjes die onder een skeeler zitten. De inline zwenkwielen hebben een kogellager in de wielas en in het draaipunt. Hierdoor kunnen ze heel makkelijk manoeuvreren. De wielen zijn leverbaar met verzinkte metalen of gepoedercoate zwarte vork en een transparante of zwarte polyurethaan (PUR) band.

De inline zwenkwielen zijn 50 mm en hebben een bouwhoogte van 70 mm. De skatewielen zijn leverbaar met schroef of stift en te combineren met houtplug of ronde/vierkante plug voor in een holle poot. Afhankelijk van of er nu wielen onder de stoelen aanwezig zijn, wat de bouwhoogte is en of de poten recht staan, kun je kiezen voor onze inline wielen.

Zijn er zwenkwielen voor stoelen op laminaat?

De beste wieltjes die je voor stoelen op laminaat kunt gebruiken, zijn zwenkwielen met een zacht PUR-loopvlak. Polyurethaan (PU) is een uniek product welke de elasticiteit van rubber combineert met de hardheid en duurzaamheid van harde wielen. Dit maakt wielen met een polyurethaan loopvlak perfect geschikt om te gebruiken op laminaat. Je kiest hiermee wielen met een uitstekend beschermend en zeer duurzaam loopvlak die ervoor zorgen dat jouw laminaat streeploos en krasvrij blijft.

Hoe kan ik mijn zwenkwielen onderhouden?

Wij begrijpen dat je je vloer en zwenkwielen zo lang mogelijk mooi wilt houden. Daarom geven we hieronder 7 onderhoudstips waarmee je beide langer mee kunt laten gaan:

  1. Maak je vloer regelmatig schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel
  2. Gebruik nooit schurende middelen of schuursponsjes
  3. Zorg ervoor dat er geen vuil of stof op de vloer blijft liggen
  4. Zet meubels met zwenkwielen op een zacht tapijt of op een mat
  5. Gebruik vloerbeschermers onder meubels met harde poten
  6. Verplaats meubels met zorg
  7. Laat bloemen of andere planten niet direct op de vloer staan

Als je krassen op je vloer hebt, kun je deze verwijderen met een kleine borstel en wat warm water. Je kunt ook een speciale verfstift gebruiken om de kras te verbergen.

Meer weten over het beschermen van je vloer? Lees dan eens onze blog met onderhoudstips. Dan weet je zeker dat jouw wielen zo lang mogelijk meegaan.

Service van Vloerglijders.nl

Als je nieuwe zwenkwielen wilt kopen, zit je bij Vloerglijders.nl goed. Of je nu op zoek bent naar inline wielen, zwenkwielen met rem of zwenkwielen met chromen details; bij ons vind je altijd de zwenk wielen die bij jouw meubel passen.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!