Meubelpootjes

(32)

Meubelpootjes zijn ideaal wanneer je de wielen onder je (bureau)stoelen of eetkamerfauteuils wilt vervangen. Meubelpootjes worden ook wel bureaustoel glijders, bureaustoel pootjes of stoelpootjes genoemd. Weten hoe je wielen vervangt door pootjes? Lees dan ons uitgebreide kennisartikel.

keuzehulp afbeelding
Gebruik onze keuzehulp!
Gekozen filters
Gesorteerd op

Prijs
0
10
Niet zeker welke vloerglijders je nodig hebt? Gebruik onze keuzehulp!

Wat zijn meubelpootjes?

Meubelpootjes zijn pootjes of glijders die je onder (bureau)stoelen, fauteuils of andere meubels kunt plaatsen. Ze zijn ideaal wanneer je de wielen onder stoelen wilt vervangen en je de meubels wilt blijven verplaatsen zonder schade aan te brengen aan de vloer. Meubelpootjes zorgen er namelijk voor dat de zithoogte van de stoel gelijk blijft, een wiel verhoogt een stoel al snel met 4 centimeter. Als je op zoek bent naar meubelpootjes om jouw meubels makkelijk te kunnen verplaatsen, ben je bij Vloerglijders.nl aan het juiste adres. Bij ons vind je meubelpootjes met stift, schroef, plaat, ronde dop, vierkante dop of houtplug voor bevestiging in houten meubelpootjes.

Wielen vervangen door meubelpootjes?

Ben je op zoek naar een goede oplossing om de wieltjes onder jouw stoelen/meubels te vervangen? Dan zijn meubelpootjes de perfecte oplossing. Dankzij de verhoogde basis blijft de zithoogte van de stoel gelijk. Dat is wenselijk, zeker wanneer de wielen onder de stoelen een hogere bouwhoogte hebben. Onze meubelpootjes zijn leverbaar in vier verschillende bouwhoogtes: 38 mm, 50 mm, 63 mm en 68 mm. De pootjes zijn leverbaar met iedere gangbare wiel-bevestiging, vervangen is vaak heel eenvoudig.

Bescherm jezelf en je vloer met meubelpootjes

Meubelpootjes zijn zeer geschikt wanneer (bureau)stoelen te makkelijk rollen en zorgen ervoor dat gevaarlijke situaties worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een bureaustoel die wegrijdt wanneer je wilt gaan zitten. Door je meubels te voorzien van meubelpootjes bescherm je de meubels, vloer en jezelf! Maak je geen zorgen meer dat je meubels wegrijden wanneer je wilt dat ze op hun plek blijven staan.

Voor welke vloeren kan ik meubelpootjes gebruiken?

Of je nu een houten vloer, betonnen vloer of vloer van zeil hebt, meubelpootjes zijn geschikt voor ieder soort vloer. Onze meubelpootjes met vilt zijn speciaal geschikt voor harde vloeren, meubelpootjes met een hard kunststof glijvlak zijn geschikt voor zachte vloeren. (Deze zijn binnenkort ook leverbaar)

Wanneer je meubelpootjes zoekt voor gebruik op een harde vloer, adviseren wij meubelpootjes met vilt. Hiermee voorkom je schade aan de vloer. Weet je niet zeker wat voor meubelpootjes het beste bij jouw vloer/stoel passen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag!

Voor welke meubels kan ik meubelpootjes gebruiken?

Meubelpootjes zijn te gebruiken onder ieder soort meubel. Denk aan eetkamerstoelen, fauteuils of bureaustoelen. Bij Vloerglijders hebben we een geschikt pootje voor onder ieder soort stoel, maar ook voor tv meubel pootjes. Belangrijk is wel om een meubelpoot te kiezen met de juiste bouwhoogte, zodat de (zit)hoogte van het meubel gelijk blijft. Wil jij jouw eetkamerstoel makkelijk verplaatsen, verhogen of wil je de huidige meubelpootjes vervangen door een alternatief die niet schadelijk is voor je vloer? Wij hebben voor iedere stoel/vloer de juiste oplossing.

Zwarte meubelpootjes

Zwarte meubelpootjes zijn erg populair in interieurs. Ze geven je ruimte een stijlvolle upgrade en voegen elegantie toe. Je vindt de zwarte meubelpootjes overal, van salontafels tot eetkamerstoelen. Daarnaast passen ze in verschillende interieurstijlen, zoals de moderne, industriële en Scandinavische stijl.

Houten meubelpootjes

Houten meubelpootjes voegen een warm en natuurlijk element toe aan je interieur. Het natuurlijke materiaal past bijvoorbeeld heel goed in de landelijke stijl, maar ook in de traditionele of klassieke interieurs voegen houten meubelpootjes elegantie toe. Heb je een Scandinavisch interieur? Dan zijn houten meubelpootjes in een lichte houten kleur onmisbaar!

Welke glijders voor onder een bureaustoel?

Standaard glijders kunnen vaak niet onder een bureaustoel bevestigd worden. Niet alleen vanwege de bevestiging die nodig is (stift of schroefdraad), maar ook vanwege de geringe hoogte die de meeste meubelglijders hebben. Onze bureaustoel glijders zijn in dat geval de uitkomst. Deze zijn namelijk leverbaar met de meest gangbare bevestigingen voor bureaustoelen en zorgen ervoor dat de zithoogte gelijk blijft. Onze meubelpootjes zijn te gebruiken voor bureaustoelen op scholen, kantoren of in je eigen studeer-/werkkamer. 

Meubelpootjes kopen voor stoelen op PVC vloer?

De beste meubelpootjes die je voor (bureau)stoelen op PVC vloer kunt gebruiken, zijn meubelpootjes met synthetisch vilt. Dit vilt is gemaakt van kunststof vezels en voldoet zeer goed op PVC vloeren. Onze meubelpootjes hebben allemaal een groot glijvlak, dit zorgt ervoor dat de druk op de vloer goed verdeeld wordt. Een combinatie van het juiste vilt en een groot glijvlak zorgen voor een perfecte oplossing. Dit maakt onze meubelpootjes met vilt zeer geschikt om te gebruiken op PVC. Je kiest hiermee pootjes met een uitstekend beschermend en zeer duurzaam glijvlak die ervoor zorgen dat jouw PVC vloer streeploos en krasvrij blijft.

Welke meubel pootjes onder eetkamerfauteuils?

Meubelpootjes die zeer geschikt zijn voor eetkamerfauteuils zijn de meubelpootjes van 38 mm. Onder eetkamerfauteuils zit 9/10 keer een meubelwieltje met diameter 36 mm en bouwhoogte 38 mm. Onze pootjes kunnen vaak weer eenvoudig in de huidige bevestiging worden gemonteerd. Wanneer jij je eetkamerfauteuils eenvoudig wilt kunnen verplaatsen zonder wielen te gebruiken, zijn onze meubelpootjes een echte aanrader. Onze pootjes zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, bouwhoogtes en bevestigingen.

Veel eetkamerfauteuils met wieltjes hebben een houten basis met daarin wielen met 8 mm stift. Onze meubelpootjes zijn niet leverbaar met een dergelijke stift, het is daarom nodig om de huidige houtplug te vervangen voor een houtplug geschikt voor een 11 x 22 stiftbevestiging.

Meer weten over het beschermen van je vloer? Lees dan onze blogs:

Service van Vloerglijders

Wil jij meubelpootjes kopen? Bij Vloerglijders ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar pootjes voor stoelen. Meubelpootjes zorgen ervoor dat jouw meubels en woonomgeving minder snel beschadigen. Wij hebben een ruim assortiment meubelpootjes en bureaustoel glijders voor ieder soort meubel en vloer. Bij ons zijn meubelpootjes online te koop! Je kunt bij ons veilig betalen en bestellen, je bestelling wordt snel verzonden en je hebt deze binnen 1 tot 2 dagen in huis!

Heb je vragen over onze pootjes of onze service? Neem dan gerust contact met ons op! Stuur een mailtje naar [email protected] of bel ons via 0228 222 132. Wij staan voor je klaar met persoonlijk advies en hulp bij de juiste keuze meubelpoten of andere vloerbeschermers.