Wielen vervangen door pootjes: onze tips & adviezen

Wielen onder stoelen kunnen zowel gemak als frustratie met zich meebrengen. Je kunt de wielen onder je (bureau) stoel of eetkamerfauteuil vervangen door pootjes voor meer stabiliteit, gelijkmatige drukverdeling en geluidsreductie. In dit artikel geven we advies en waardevolle tips zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Inhoudsopgave

Om de juiste meubelpootjes te kiezen, zijn vooral bouwhoogte en bevestiging belangrijk. Je kunt hieronder eenvoudig navigeren naar de verschillende opties, we leggen per kopje duidelijk uit waarom en hoe je de juiste keuze maakt.

Kies een bouwhoogte

Meubelpootjes zijn leverbaar met verschillende bouwhoogtes. Wij raden aan om uit te gaan van de bouwhoogte van de huidige wieltjes. Op die manier zul je geen verschil merken in zithoogte. Stoelen hebben een zithoogte waarop de stoel het meest comfortabel zit, belangrijk dus om hier rekening mee te houden bij je keuze. (Bureaustoelen zijn vaak in hoogte verstelbaar, hier is dit dus minder belangrijk)

[Lightbox-1]

Meubelpootjes in verschillende bouwhoogtes, van links naar rechts: 38 mm, 55 mm, 62 mm, 68 mm.

Onze meubelpootjes zijn leverbaar in vier verschillende bouwhoogtes. Door hieronder op de bouwhoogte te klikken kom je bij alle meubelpootjes in die specifieke hoogte.

Kies een bevestiging

De bevestiging van meubelpootjes is eenvoudig en vaak gelijk aan de bevestiging van meubelwielen. Na demontage van de oude wielen kun je goed zien welke bevestiging je nodig hebt. Kom je er niet uit met de bevestiging en heb je advies nodig? Je kunt ons altijd een foto toezenden van de huidige bevestiging. (dit kan per e-mail of via WhatsApp)

[Lightbox-1]

De verschillende bevestigingen: stift, schroef, plaat, ronde dop, vierkante dop & houtplug.

Wij leveren onze meubelpootjes met zes verschillende bevestigingen. Door hieronder op de bevestiging te klikken kom je bij alle meubelpootjes met die bevestiging.

Kies een uitvoering

Meubelpootjes bepalen voor een groot deel uiterlijk van een (bureau)stoel of meubel. Er zijn meubelpootjes met smalle opbouw en meubelpootjes met brede opbouw. Onder eetkamerstoelen met smalle stoelpoten zal een meubelpootje met smalle opbouw een stuk minder opvallen dan een pootje met brede opbouw. Onder eetkamerfauteuils met houten frame of bureaustoelen zal een smal meubelpootje misstaan, daar kun je beter gaan voor een bredere variant.

[Lightbox-1]

Meubelpootjes met smalle opbouw (links) en brede opbouw (rechts).

Onze meubelpootjes zijn leverbaar in twee verschillende uitvoeringen:

Alle meubelpootjes in ons assortiment hebben hetzelfde draagvermogen van 50 kg per stuk. Een meubelpootje met brede opbouw is dus niet per sé sterker dan een smalle variant.

Tips bij aanschaf

Bij de zoektocht naar de juiste meubelpootjes zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Onderstaand op volgorde van belangrijkheid:

  • Kies de juiste bouwhoogte zodat de zithoogte van de stoel gelijk blijft.
  • Kies de juiste bevestiging, vaak kun je de huidige bevestiging van de wielen eenvoudig vervangen.
  • Kies voor een smalle of brede opbouw zodat de pootjes perfect aansluiten bij de stoel.

Door deze volgorde aan te houden, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en je (bureau)stoel of meubel straks niet onbruikbaar is. Als je twijfels hebt, neem dan contact met ons op voor advies op maat.