Coating vloer beschermen tegen krassen: hoe doe je dat?

We kunnen het ons al helemaal voorstellen: je hebt zojuist de perfecte coatingvloer gevonden en geplaatst. Het ziet er geweldig uit en het voelt zacht aan om overheen te lopen. Maar, er kunnen naarmate de tijd voorbij gaat problemen ontstaan. Laten we het hebben over de realiteit van het dagelijkse leven: stoelen worden verschoven, tafels worden verplaatst en voeten schuifelen heen en weer. Het is een recept voor slijtage en krassen op jouw mooie coatingvloer. Tenzij je de juiste vloerbeschermers hebt, natuurlijk. 

Wees gerust, we gaan je laten zien hoe je die mooie coatingvloer kunt beschermen zonder afbreuk te doen aan de stijl. Laten we samen duiken in de wereld van vloerbeschermers voor coatingvloeren en ontdek hoe je jouw vloer na jaren plezier er nog als nieuw uit kan laten zien!

Inhoudsopgave

Waarom coatingvloeren?

Of je nu een commerciële ruimte hebt of een woning: coatingvloeren zijn tegenwoordig een enorm populaire keuze! Een coatingvloer is een vloer met een dunne toplaag over een bestaande vloer. Deze dunne laag is gemaakt van kunststof, waardoor de vloer gemakkelijk te onderhouden en volledig naadloos is. De voordelen van een vloercoating zijn vergelijkbaar met die van een gietvloer.

Als je hebt geïnvesteerd in een mooie coatingvloer, wil je er zeker van zijn dat deze gedurende jaren mooi blijft en beschermd wordt tegen beschadiging. Voordat we dieper ingaan op het beschermen van coatingvloeren, laten we eens kijken waarom mensen zo dol zijn op deze vloersoort:

  • Duurzaamheid: Coatingvloeren zijn een duurzame keuze aangezien ze tientallen jaren kunnen meegaan zonder (ernstige) slijtage te vertonen.
  • Uitstraling: Coatingvloeren zijn glad, naadloos en hebben een moderne uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen en passen daardoor bij diverse interieurstijlen.
  • Onderhoudsgemak: Het onderhouden van een coatingvloer is eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en dweilen is meestal al voldoende om deze vloer schoon te houden.

Hoe bescherm je coatingvloeren?

Nu je begrijpt waarom een coatingvloer zo populair is, komt de volgende vraag in ons op: Hoe bescherm je een coatingvloer? We hebben hieronder enkele belangrijke stappen opgeschreven om jouw coatingvloer te beschermen gedurende de jaren: 

  • Gebruik vloerbeschermers: Vloerbeschermers zijn je beste vrienden als het gaat om het voorkomen van krassen en slijtage op je coatingvloer. Plaats ze onder de poten van meubels, zoals stoelen, tafels en kasten. Op deze manier voorkom je overmatige wrijving. 
  • Houd zand buiten: Zand en vuil kunnen als schuurpapier werken op een coatingvloer. Om te voorkomen dat vuil naar binnen wordt gebracht, kun je ervoor kiezen om bij alle deuren deurmatten te plaatsen. Regelmatig stofzuigen helpt ook om vuil op tijd te verwijderen.
  • Vermijd scherpe voorwerpen: Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen zoals naaldhakken en scherpe meubelpoten. Deze kunnen permanente krassen achterlaten op je coatingvloer.
  • Onderhoudt regelmatig: Voer regelmatig onderhoud uit volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan onder meer het reinigen en opnieuw aanbrengen van de coating omvatten. Bekijk ook eens onze onderhoudsmiddelen voor diverse vloeren. 

Waar vind je de juiste vloerbeschermers?

Bij Vloerglijders.nl begrijpen we het belang van het beschermen van je coatingvloer. Onze hoogwaardige vloerbeschermers zijn speciaal ontworpen om slijtage en krassen op coatingvloeren te minimaliseren. We bieden verschillende opties, van meubelwielen tot diverse stoelpootdoppen voor diverse meubelpoten. Op deze manier kun je op een gemakkelijke wijze je vloer beschermen tegen beschadigingen en jarenlang genieten van een onbeschadigde en mooie vloer.  

De service van Vloerglijders.nl

Coatingvloeren zijn dus een geweldige duurzame en moderne keuze, maar ze hebben de juiste bescherming nodig om hun schoonheid gedurende de jaren te behouden. Investeer in hoogwaardige vloerbeschermers van Vloerglijders.nl en geniet jarenlang van je stralende coatingvloer!

Met onze snelle bestel- en verzendprocedure zorgen we ervoor dat je vloerbeschermers snel bij je thuis zijn, zodat je meteen kunt beginnen met het beschermen van jouw coatingvloer. Meestal ontvang je jouw vloerbeschermers al binnen enkele werkdagen. Heb je nog vragen of wil je advies over welke vloerbeschermers passen bij jouw vloer of meubelstukken? Neem dan contact met ons op!