Omsteekdoppen

(30)

Bij Vloerglijders vind je allerlei soorten omsteekdoppen. Binnen ons assortiment noemen we deze ombuis doppen. Of je nu op zoek bent naar ronde omsteekdoppen, vierkante, rechthoekige of ovale omdoppen voor buiten of binnen, van rubber of vilt, alles is mogelijk! Alle omsteekdoppen zijn van hoogwaardige kwaliteit en beschikbaar in veel verschillende maten en uitvoeringen.

keuzehulp afbeelding
Gebruik onze keuzehulp!
Gekozen filters
Gesorteerd op
Prijs
0
10
Voor 16:00 = vandaag verzonden
Niet zeker welke vloerglijders je nodig hebt? Gebruik onze keuzehulp!
Voor 16:00 = vandaag verzonden
Voor 16:00 = vandaag verzonden
Voor 16:00 = vandaag verzonden
Voor 16:00 = vandaag verzonden
Voor 16:00 = vandaag verzonden
Voor 16:00 = vandaag verzonden
Voor 16:00 = vandaag verzonden
Voor 16:00 = vandaag verzonden

Waarom omsteekdoppen kopen?

Omdoppen en omsteekdoppen plaats je over de uiteinden van buizen om de vloer en stoel te beschermen tegen krassen. Door een omsteekdop te plaatsen blijft het uiteinde van de buis droog, schoon en kan deze geen krassen veroorzaken. Ombuis doppen voorkomen beschadigingen aan de vloer en zorgen voor minder slijtage. Welke omdoppen of omsteekdoppen je nodig hebt, hangt af van je type vloer. De omsteekdoppen zijn ook geschikt voor andere toepassing zoals tafelpoten, beugels, fietsstandaard, biertap, loopkruk en nog veel meer...

Ons assortiment omsteekdoppen

Vloerglijders.nl heeft een breed assortiment aan omdoppen en omsteekdoppen. Zo vind je altijd doppen die je op jouw buizen kunt toepassen. Het is zonde als de doppen afbreuk zouden doen aan het uiterlijk van de stoel. Daarom verkopen wij onze stoelpootdoppen in zwart, transparant en witte uitvoering.

Ronde omsteekdoppen

Ronde omsteekdoppen zijn de meest toegepaste variant en zijn leverbaar in zwart, wit, transparant, met vilt en rubberen glijvlak. Deze zijn ook leverbaar met verbrede basis of metaalinlage.

Vierkante omsteekdoppen

Vierkante omsteekdoppen worden veelal buiten toegepast onder tuinmeubilair maar zijn natuurlijk ook binnen te gebruiken. De vierkante omdoppen zorgen ervoor dat de onderkant van tafel of stoelpoten van de grond af komen zodat deze niet meer in aanraking komen met vuil en vocht.

Rechthoekige omsteekdoppen

Rechthoekige omsteekdoppen worden toegepast op smalle rechthoekige stoelpoten en zorgen ervoor dat de scherpe stalen onderkant niet meer in contact kan komen met de vloer.

Ovale omsteekdoppen

Ovale omsteekdoppen zijn een van de meest gebruikte doppen voor onder tuinmeubels. Deze hebben vaak een stalen ovale poot met scherpe randen. Een stevige ombuis dop zorgt ervoor dat de vloer en poot goed bescherm worden.

Binnen ons assortiment hebben we doppen voor verschillende soorten ondergronden, zoals laminaat, vinyl, plavuizen, siergrind, tapijt, en meer. Naast doppen met een vast glijvlak hebben we ook omsteekdoppen met vervangbaar vilt.

Wanneer doppen worden gebruikt als glijvlak, kunnen omsteekdoppen vaak alleen toegepast worden onder rechtstaande poten. We hebben ook stoelpootsokken van het merk Silent Socks. Deze kunnen wel goed toegepast worden onder schuinstaande stoelpoten en bieden naast bescherming ook een leuke uitstraling.

Druk op de ondergrond verminderen?

Wanneer je de druk op de vloer wilt verminderen, overweeg dan onze doppen met XL-glijvlak. Een andere optie is het plaatsen van een meubelschotel. Beide opties zorgen voor een lagere puntbelasting en een betere drukverdeling op de vloer. Binnen ons assortiment insteekdoppen is de keuze voor een XL-glijvlak groter, kijk dus altijd eerst of het mogelijk is iets in de poot aan te brengen.

Omdoppen voor stalen ronde buizen

Viltdoppen zijn de meest toegepaste doppen. Zo hebben we de zelfklemmende transparante omdoppen (pvc en vilt). Deze doppen zijn gemaakt van sterk pvc en zijn transparant, zodat ze niet opvallen. Het synthetische vilt heeft een dikte van 4 mm en is aangelast (dus niet geplakt) op de doppen. Deze omsteekdoppen met vilt zijn zeer geschikt voor gladde, vlakke vloeren zoals laminaat of parket. Maar ook voor vinyl, linoleum of marmoleum vloeren zijn deze beschermende dopjes ideaal.

Ben je op zoek naar doppen met vilt voor schuine stoelpoten, raden we kantelbare insteekdoppen aan! Deze doppen worden in de poot worden aangebracht. Ze zijn perfect voor ronde buizen die onder een hoek (maximaal 18 graden) met de vloer staan.

Rubberen doppen voor stoelen

Naast viltdoppen hebben we ook rubberen omsteekdoppen in ons assortiment. Deze doppen zijn gemaakt van sterk materiaal en zijn daarom geschikt voor gebruik buiten. Dit is handig als je je buitentegels wilt beschermen tegen krassen van stoel- of tafelpoten. Ze zijn ook ideaal om ervoor te zorgen dat de poten van je tuinstoelen niet snel beschadigen.

Een voorbeeld van een van onze rubberen omdoppen is de rubberen omdop (zwart). Deze dop schuif je gemakkelijk over de buis. Als je liever een zelfklemmende omdop wilt die niet opvalt, kies dan voor de zelfklemmende transparante omdop. Deze dop is nauwelijks zichtbaar nadat deze is aangebracht. Hierdoor past deze omdop bij elke buis!

Service van Vloerglijders

Wil je omdoppen of omsteekdoppen kopen? Dan ben je bij Vloerglijders aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment beschikbaar, en je kunt veilig online bij ons bestellen. De gemiddelde levertijd van onze bestellingen is 1-2 werkdagen.

Heb je vragen over een van onze producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Bij Vloerglijders verkopen we niet alleen omdoppen en omsteekdoppen. We hebben ook vele andere soorten vloerglijders in ons assortiment. Zo kun je bij ons ook terecht voor deurstoppers, glijders voor buisframes en onderhoudsproducten van James.