Plakvilt vilt op rol

(9)

Bij Vloerglijders.nl vind je zelfklevend vilt op rol in verschillende dikte, lengte en breedtematen. Ons plakvilt op rol is per meter te bestellen en wordt geleverd in zwart, grijs en bruin. Het vilt heeft, indien op de juiste manier gemonteerd, zeer goede kleef-eigenschappen. Heb je vierkante buisframe stoelen? Het vilt op rol is ideaal om onder de stoelen aan te brengen als lange viltstrook onder het gehele buisframe.

Gekozen filters
Gesorteerd op
Prijs
0
25

Het standaard vilt op rol wordt geleverd op aaneengesloten lengte's. Je kunt dus meerdere meters vilt bestellen, deze worden vervolgens op een rol geleverd. We hebben ook losse ronde en vierkante anti kras viltjes op rollen van 250 of 1000 stuks. Deze viltrollen zijn een stuk voordeliger dan de losse vellen en zijn ideaal voor de grootverbruiker. (scholen, sportkantine's, openbare ruimtes)

Toepassing verschillende diktes vilt op rol

Ons zelfklevende vilt op rol is leverbaar in verschillende uitvoeringen (wolvilt en synthetisch vilt) en viltdiktes. Wolvilt is geschikt om toe te passen op kwetsbare gladde vlakke oppervlakken. Denk hierbij aan parket, maar ook op glas, plastic of metaal. Voor vloeren met voegen, groeven of kieren én vloeren met PU-beschermlaag (zoals PVC, Vinyl en gietvloeren) raden we de synthetische viltsoort aan.

De verschillende diktes kunnen de juiste keuze lastig maken, daarom hebben we hieronder per dikte aangegeven waarvoor we deze aanraden:

  • 2,0 mm (toepassen bij minder intensief gebruik)
  • 2,5 mm (toepassen bij matig intensief gebruik)
  • 3,5 mm (toepassen bij intensief gebruik)
  • 5,0 mm (toepassen bij intensief gebruik)
  • 5,5 mm (wolvilt) (toepassen bij zeer kwetsbare gladde vlakke oppervlakken)

Daarnaast geldt voor al ons zelfklevend vilt op rol dat dit het beste werkt wanneer het wordt in aaneengesloten lengte's wordt toegepast. Heb je bijvoorbeeld stoelen met vierkant buisframe? Zorg er dan voor dat je de kleine glijvlakken/dopjes verwijderd en onder het gehele frame een zelfklevende viltstrook aanbrengt. Op die manier is de hechting van het vilt optimaal en zul je het langst kunnen genieten van het vilt.

Plakvilt in kleine stukken knippen en onder de poten of kleine glijvlakken van eetkamerstoelen plaatsen raden wij af; Het vilt zal na verloop van tijd altijd loskomen. Er is binnen ons assortiment altijd een hoogwaardig alternatief die beter zal voldoen.