Alles over: vervangbaar vilt (ultrasoft)

Onze producten met vervangbaar vilt (ultrasoft) zijn te herkennen aan de grijs-gemêleerde kleur van het vilt. Het vilt is een traditionele, universele viltsoort gemaakt van wolvilt. Het vilt wordt tijdens de productie zonder lijm direct aan het kunststof gesmolten. Dat maakt het geheel bijzonder stabiel en duurzaam.

Inhoudsopgave

Toepassing

Vervangbaar vilt (ultrasoft) is zeer goed toe te passen op minder kwetsbare vloeren zoals glad laminaat, glad parket maar ook linoleum of vlakke plavuizen vloeren. Naast het type glijvlak is ook de afmeting van het glijvlak erg belangrijk. Hoe groter een glijvlak, hoe beter de bescherming. Wij raden aan om te gaan voor een glijvlak van minimaal 25 mm.

Heb je een afwijkende vloer? Wij geven graag een goed advies! Stuur ons een foto, dan kijken we graag met je mee voor een geschikte oplossing.

Onderhoud

Producten met vervangbaar vilt hebben onderhoud nodig Je kunt het glijvlak stofzuigen, afnemen met een vochtige doek (zonder reinigingsmiddel) of afborstelen met een daarvoor geschikte onderhoudsborstel. Hiermee ontdoe je de stoelpootdoppen/glijders van vuil en stof en zorg je ervoor dat het glijvlak weer open gaat staan. Ook de vloer dient op een juiste wijze gereinigd te worden. Gebruik bij voorkeur geen reinigingsmiddel met zeep.

Onderhoud is noodzakelijk om de levensduur te verlengen en de beschermende functie optimaal te benutten. Door glijvlakken regelmatig te controleren kun je de slijtage in de gaten houden en waar nodig tijdig vervangen.

Vervangen van de glijvlakken

Het vilt van de producten met vervangbaar vilt wordt tijdens de productie zonder lijm direct aan een kunststof basis gesmolten. Wij noemen ze navulbare viltschijven, deze worden in óf op een basis geklikt en geven op die manier een zeer solide verbinding.

Het handige van onze producten met vervangbaar glijvlak is dat je de glijvlakken eenvoudig kunt vervangen door nieuwe exemplaren. Ieder product heeft een kleine uitsparing aan de zijkant of onderkant waar je het glijvlak met een smalle schroevendraaier eenvoudig kunt verwijderen. Een nieuwe viltschijf klik je vervolgens eenvoudig in de basis.

Producten met vervangbaar vilt (ultrasoft)

We hebben voor vrijwel ieder type frame een product met vervangaar vilt (ultrasoft) beschikbaar. Tevens zijn de producten leverbaar in veel verschillende afmetingen en bevestigingen.

[Lightbox-2][Lightbox-2][Lightbox-2][Lightbox-2]

Andere soorten vervangbaar vilt

Ultrasoft is lange tijd de enige viltsoort binnen ons assortiment vervangbare producten geweest. De viltsoort voldoet op veel verschillende ondergronden en is zeer slijtvast. We leveren deze producten ook met vervangbaar natural en soft vilt. Voor uitleg over alle glijvlakken kun je ons kennisbankartikel: soorten glijvlakken bekijken.