author-image

Alles over: Scratch no More®

Onze producten met Scratch No More® glijvlak zijn te herkennen aan de lange zwarte tapijtvezels. Deze glijders en stoeldoppen hebben als groot voordeel dat zandkorrels en andere vervuiling van de vloer geen krassen meer kunnen veroorzaken. Scratch no More® heeft als bijkomstigheid dat de vezels ook zorgen voor geluidsdemping.

Inhoudsopgave

Wanneer Scratch no More® gebruiken?

Scratch no More® kun je gebruiken op laminaat, vinyl, klik PVC, plavuizen, siergrind, verschillende soorten houten vloeren en tapijt. De glijders en stoeldoppen zijn ook perfect te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Je hoeft je hierover dus geen zorgen te maken wanneer je de glijders plaatst onder je stoel en tafelpoten.

De lange vezels van de beschermvoetjes zorgen voor goede geluidsdemping. Door het grote glijvlak zijn de glijders geschikt voor intensief gebruik en hoge belasting op jouw vloer. De beschadiging van kostbare vloeren (zoals je nieuwe PVC vloer) is vervelend en wordt met de producten van scratchnomore® voorkomen.

Verschillende uitvoeringen

Scratch no More® is leverbaar in twee uitvoeringen en verschillende afmetingen glijvlakken. Om een goede keuze te maken zetten we ze hieronder uiteen:

Het verschil tussen de standaard en premium uitvoering

Bij de standaarduitvoering wordt het beschermvoetje eenvoudig op de basis, maar ook eenvoudig van de basis af geklikt. Bij de premium uitvoering wordt het beschermvoetje in de basis geklikt en is deze niet makkelijk te demonteren.

[Lightbox-2][Lightbox-2]

Het verschil in grootte tussen de standaard (links) en premium (rechts) uitvoering.

Het verschil tussen het standaard en XL-beschermvoetje

De beschermvoetjes van de standaarduitvoering zijn 28 mm of 34 mm. De premium uitvoering heeft beschermvoetjes van 25 of 31 mm. Een groter glijvlak zorgt voor minder belasting van de vloer. Dit is voordelig voor het schuifgemak, de levensduur van het glijvlak en de mat van bescherming. Wij geven daarom altijd de voorkeur aan de XL-beschermvoetjes.

[Lightbox-3][Lightbox-3]

Het verschil in grootte tussen het standaard (links) en XL-beschermvoetje (rechts).

Onderhoud

Je kunt het glijvlak stofzuigen, afnemen met een vochtige doek (zonder reinigingsmiddel) of afborstelen met een daarvoor geschikte onderhoudsborstel. Ook de vloer dient op een juiste wijze gereinigd te worden. Gebruik geen reinigingsmiddel met zeep. Zeep maakt de vloer vet en vet trekt vuil aan. Daarnaast kunnen de tapijthaartjes aan elkaar gaan kleven wanneer de vloer vettig is door het gebruik van zeep.

Vervangen van de beschermvoetjes

Zijn de beschermvoetjes uiteindelijk versleten, kun je deze bij de meeste producten eenvoudig vervangen voor losse beschermvoetjes. Het 3.0 assortiment heeft een beschermvoetje welke enkel met een platte schroevendraaier te demonteren is, ideaal op plekken waar ongeoorloofd verwijderen niet gewenst is.

Producten met Scratch no More® glijvlak

Scratch no More® heeft voor vrijwel ieder type frame een product beschikbaar. Tevens zijn de producten leverbaar in veel verschillende afmetingen en bevestigingen.

[Lightbox-4][Lightbox-4][Lightbox-4][Lightbox-4]

Andere soorten glijvlakken

We hebben een categorie gemaakt met alles van Scratch no More®. Hoewel het assortiment groot is, kan het voorkomen dat er binnen het assortiment van Scratch no More® geen oplossing is. Ons assortiment is veel groter, we leveren bijvoorbeeld ook producten met vervangbaar vilt. Voor uitleg over alle glijvlakken kun je ons kennisbankartikel: soorten glijvlakken bekijken.