Alles over: vervangbaar vilt (soft)

Onze producten met vervangbaar vilt (soft) zijn te herkennen aan de witte kleur van het vilt. Het soft vilt is een specifiekere viltsoort dan ultrasoft. Het vilt is zachter dan ons ultrasoft vilt, wat het geschikter maakt voor zeer kwetsbare vloeren. Het soft vilt wordt tijdens de productie zonder lijm direct aan het kunststof gesmolten. Dat maakt het geheel bijzonder stabiel en duurzaam.

Inhoudsopgave

Toepassing

Vervangbaar vilt (soft) is goed toe te passen op zéér kwetsbare vloeren zoals geolied parket, gewaxt parket, kurkvloeren of gladde vloeren zoals marmer. Naast het type glijvlak is ook de afmeting van het glijvlak erg belangrijk. Hoe groter een glijvlak, hoe beter de bescherming. Op kwetsbare vloeren raden wij aan altijd te gaan voor een glijvlak van minimaal 25 mm.

Heb je een afwijkende vloer? Wij geven graag een goed advies! Stuur ons een foto, dan kijken we graag met je mee voor een geschikte oplossing.

Onderhoud

Producten met vervangbaar vilt hebben onderhoud nodig Je kunt het glijvlak stofzuigen, afnemen met een vochtige doek (zonder reinigingsmiddel) of afborstelen met een daarvoor geschikte onderhoudsborstel. Hiermee ontdoe je de stoelpootdoppen/glijders van vuil en stof en zorg je ervoor dat het glijvlak weer open gaat staan. Ook de vloer dient op een juiste wijze gereinigd te worden. Gebruik bij voorkeur geen reinigingsmiddel met zeep.

Onderhoud is noodzakelijk om de levensduur te verlengen en de beschermende functie optimaal te benutten. Door glijvlakken regelmatig te controleren kun je de slijtage in de gaten houden en waar nodig tijdig vervangen.

Vervangen van de glijvlakken

Het vilt van de producten met vervangbaar vilt (soft) wordt tijdens de productie zonder lijm direct aan een kunststof basis gesmolten. Wij noemen ze navulbare viltschijven, deze worden in óf op een basis geklikt en geven op die manier een zeer solide verbinding.

Het handige hiervan is dat je de glijvlakken eenvoudig kunt vervangen door nieuwe exemplaren. Ieder product heeft een kleine uitsparing aan de zijkant of onderkant waar je het glijvlak met een smalle schroevendraaier eenvoudig kunt verwijderen. Een nieuwe viltschijf klik je vervolgens eenvoudig in de basis.

Producten met vervangbaar vilt (soft)

We hebben voor vrijwel ieder type frame een product met vervangaar vilt (soft) beschikbaar. Tevens zijn de producten leverbaar in veel verschillende afmetingen en bevestigingen.

[Lightbox-2][Lightbox-2][Lightbox-2][Lightbox-2]

Andere soorten vervangbaar vilt

Vervangbaar vilt (soft) is geschikt voor zéér kwetsbare vloeren, heb je een andere vloer? We hebben dit vilt ook in een uitvoering met natural of ultrasoft vilt. Je kunt op de pagina's over deze viltsoorten alle informatie omtrent toepassing van de viltsoorten lezen. Voor uitleg over alle glijvlakken kun je ons kennisbankartikel: soorten glijvlakken bekijken.