Welk plakvilt heb ik nodig?

De viltdikte die het meest geschikt is, hangt af van het gebruik. Hieronder vind je per viltdikte een advies voor gebruik. Wanneer je kleine stukjes plakvilt wilt gebruiken onder intensief gebruikt meubilair als eetkamerstoelen, adviseren wij een product te kiezen dat kan worden geschroefd.

2,0 mm - 2,5 mm

Deze viltdikte raden we aan bij minder intensief gebruik. Het plakvilt is universeel bruikbaar op veel verschillende ondergronden, het liefst in een zo groot mogelijk oppervlak.

3,5 mm

Deze viltdikte raden we aan bij intensief gebruik. Dit vilt is van dezelfde kwaliteit als het 2,5 mm dikke vilt maar is dikker en daarom slijtvaster.

5,0 - 5,5 mm

Deze viltdikte raden we aan bij zeerintensief gebruik en zware belasting. Door de stevigheid van het vilt is het uiterst geschikt onder zwaar meubilair, omdat het hard is niet geschikt voor kwetsbare ondergronden.

5,5 mm (wolvilt)

Het wolvilt van 5,5 mm dik raden we aan bij zeer kwetsbare gladde vlakke oppervlakken zoals parket, maar ook op glas, plastic of metaal.

Montage

Schuur het oppervlak waarop geplakt wordt met een grove korrel schuurpapier en maak deze vervolgens stof- en vetvrij. Door te schuren kan de lijmlaag veel beter hechten. Wanneer niet wordt geschuurd blijft het oppervlak gesloten en heeft de lijmlaag weinig houvast.

Ontvet met Isopropyl alcohol en gebruik nooit agressieve middelen of middelen gemaakt van aardolieproducten. (Deze producten laten residu achter wat slecht is voor de hechting).

Categorieën