Keuzegids: Welk glijvlak heb ik nodig?

  De keuze voor een glijvlak kan lastig zijn, zeker wanneer je niet weet welke soorten glijvlakken er beschikbaar zijn. Wil je meer te weten komen over de verschillende glijvlakken die wij aanbieden? In dit artikel geven we een duidelijke uiteenzetting van onze verschillende glijvlakken zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Je kunt per glijvlak makkelijk doorklikken naar alle informatie over dat glijvlak.

  Inhoudsopgave

  Hieronder vind je een uiteenzetting van alle verschillende glijvlakken met daaronder een korte uitleg over glijvlak en toepassing. Onder ieder glijvlak kun je doorklikken naar de kennispagina met uitgebreide informatie.

  Vervangbaar vilt (ultrasoft)

  De producten met een ultrasoft glijvlak zijn te herkennen aan de grijs-gemêleerde kleur van het vilt. Het vervangbare vilt (ultrasoft) is te gebruiken op minder kwetsbare vloeren zoals glad laminaat, glad parket maar ook linoleum of vlakke plavuizen vloeren.

  Alles over: vervangbaar vilt (ultrasoft)

  Vervangbaar vilt (soft)

  De producten met een soft glijvlak zijn te herkennen aan de witte kleur van het vilt. Het vervangbare vilt (soft) is te gebruiken op zéér kwetsbare vloeren zoals geolied parket, gewaxt parket, kurkvloeren of gladde vloeren zoals marmer.

  Alles over: vervangbaar vilt (soft)

  Vervangbaar vilt (natural)

  Producten met een natural glijvlak zijn te herkennen aan de zwarte kleur van het vilt. Het vervangbare vilt (natural) is te gebruiken op alle vloeren die zijn afgewerkt met een PU-beschermlaag zoals PVC, vinyl, gietvloeren, plavuizen en mat-gelakt parket/laminaat.

  Alles over: vervangbaar vilt (natural)

  Vervangbaar teflon (hyper)

  Producten met een hyper glijvlak zijn te herkennen aan de blauw-grijze kleur. Het vervangbare teflon is te gebruiken op vloerkleden, tapijten, sisal en in sommige gevallen ook op hardere ondergronden zoals PVC en Vinyl. (Op deze harde ondergronden heeft vilt echter de voorkeur).

  Alles over: vervangbaar teflon (hyper)

  Vervangbaar polymeer (extreme)

  Producten met een polymeer glijvlak zijn te herkennen aan de helder witte kleur. Het materiaal is niet vervormbaar en reageert niet op warmte- en koudeverschillen. Zeer geschikt voor gebruik op steentapijt en siergrind en omdat het weersbestendig is ook buiten op oneffen beton, straatstenen en terrasplanken.

  Alles over: vervangbaar polymeer (extreme)

  Scratch no More®

  De producten van Scratch no More® zijn te herkennen aan de lange vezels van drooglooptapijt. Producten met dit glijvlak zijn te gebruiken op laminaat, vinyl, klik PVC, plavuizen, siergrind, verschillende soorten houten vloeren en tapijt. Ook te gebruiken op vloeren waar veel vervuiling voorkomt, ruimtes waar akoestiek erg belangrijk is en op vloeren waar een vilt of teflon oplossing niet fijn werkt. (denk hier aan: keramische tegels of gietvloeren).

  Alles over: Scratch no More®

  Synthetisch vilt / naaldvilt

  Synthetisch vilt, ook wel naaldvilt, is samengesteld uit meerdere soorten synthetische vezels die onderling mechanisch zijn vervlochten. Synthetisch vilt is, net als de producten met vervangbaar vilt (natural), zeer geschikt voor gebruik op ondergronden met een PU-afwerklaag zoals: PVC, Vinyl & Gietvloeren en op mat gelakte vloeren maar ook op bijvoorbeeld op laminaat en marmoleum.

  Alles over: synthetisch vilt / naaldvilt

  Wolvilt

  De producten met een wolvilt glijvlak zijn, net als de producten met vervangbaar vilt (ultrasoft), te herkennen aan de grijs-gemêleerde kleur van het vilt. Wolvilt is te gebruiken op minder kwetsbare vloeren zoals glad laminaat, glad parket maar ook linoleum of vlakke plavuizen vloeren.

  Alles over: wolvilt

  Nylon

  Producten met een nylon glijvlak hebben geen vaste kleur, het materiaal is eenvoudig te kleuren. PA6 (Polyamide 6) wordt vaak gebruikt voor het basisdeel van veel vloerglijders. Nylon/PA6 is te gebruiken als glijvlak op tapijt en vloerkleden (teflon heeft de voorkeur) en dankzij de weerbestendigheid ook buitenshuis te gebruiken.

  Alles over: nylon

  Metaal

  Rubber

  Polymeer

  Teflon (PTFE)