Je studententijd, misschien wel een van de leukste periodes in je leven. Je moet er dan ook volledig van genieten. Sluit je aan bij een studentenvereniging, geniet van je vrijheid en ga op kamers. Juist dat laatste is misschien wel het leukste aan je studententijd. Je leert om zelfstandig te worden en voor jezelf te zorgen. Je kunt kiezen voor een studentenhuis, of voor een studio voor jou alleen. Een studentenkamer is vaak niet groot, dus hoe richt je die nu handig in? Wij geven je praktische tips!
- Start met een plan
- Welke meubels moet je kiezen?
- Less is more
- Overige tips
- Vind de juiste bescherming bij Vloerglijders.nl
Start met een plan
Voordat je start met op jezelf wonen, moet je eerst je studentenkamer inrichten. Tijd om te verhuizen dus en alle spullen uit de kamer bij je ouders mee te verhuizen. Maar hoe zorg je ervoor dat alles past en dat het niet te vol wordt? Hierom is het handig om vóór het inrichten van je kamer, een plan te maken hoe je de ruimte wilt indelen.
Je kan een schets maken om zo de indeling van de kamer te bepalen. Meet je studentenkamer op en kijk welke meubels waar het beste passen. Zo voorkom je dat je de hele tijd met meubels staat te schuiven en je vloer beschadigt. Zag het er op papier toch anders uit dan in het echt? Dan kun je altijd nog schuiven met je meubels. Zorg er wel voor dat je zelfklevend plakvilt, stoelvilt of meubelvilt onder je meubels plakt. Dit voorkomt schade waardoor je misschien je borg niet meer terugkrijgt.
Welke meubels moet je kiezen?
In je studentenkamer moet je natuurlijk meubels hebben. Wat niet mag ontbreken zijn de standaard meubels zoals een bed, bureau, kast en tafel. Omdat je studentenkamer waarschijnlijk niet zo groot is als een balzaal, is het handig om praktische meubels te kopen. Denk aan meubels met meerdere functionaliteiten, zoals een bureau die ook fungeert als eettafel, uitklapbare stoelen of een bed met lades om spullen in op te bergen.
In een kleine ruimte, zoals een studentenkamer, is het handig om voldoende opbergruimte te hebben. Je hebt veel spullen maar weinig ruimte, dus je moet creatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper waaronder je spullen kwijt kan, hoge kasten en ook planken voor aan de muur. Hierdoor kun je de vloer gebruiken voor je grote meubels.
Het kopen van nieuwe meubels kan best duur uitpakken. Omdat je studententijd al niet heel goedkoop is, zijn er handige tips om te besparen op je meubels:
- Plan een bezoekje aan de kringloop of kijk eens op Marktplaats.nl
- Ga langs bij familie en kijk of ze spullen over hebben
- Verhuis spullen uit je oude slaapkamer mee
- Tot slot: wees creatief en maak zelf meubels
Less is more
Wat heel belangrijk is bij het inrichten van een studentenkamer, is dat je de kamer niet vol met spullen moet zetten. Je hebt als student niet heel spullen nodig. Zorg er daarom voor dat je kamer niet te vol komt te staan waardoor alles er netjes uit blijft ziet. Het belangrijkste is dat je alleen de spullen die je écht nodig hebt meeneemt naar je studentenkamer.
Overige tips
Om je studentenkamer helemaal af te maken, hebben we nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet:
- Verwerk planten in je kamer; die zorgen voor zuurstof en ziet er gezellig uit.
- Hang posters aan de muur; dit geeft je kamer extra sfeer.
- Kies lichte kleuren; hierdoor lijkt je kamer groter.
- Hang een spiegel aan de muur; ook hierdoor lijkt je kamer ruimer.
- Maak het vooral jouw eigen plekje waar je je fijn voelt.
Vind de juiste bescherming bij Vloerglijders.nl
Bij Vloerglijders.nl ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar vloerglijders voor de juiste bescherming van je vloer en meubels voor in je kamer. Ons assortiment bestaat uit stoelpootdoppen, viltglijders en meubelwielen die geschikt zijn voor iedere type vloer. Bestel jouw glijders vandaag nog en profiteer van de vele voordelen. Vragen over onze producten of service? Neem contact op! Wij staan je bij met persoonlijk advies.