How-to: plakvilt monteren

  Zorg dat je de ruimte hebt om het product te monteren. Het is altijd het beste om de stoel / kast / tafel om te draaien of op zijn kant te zetten. Op die manier heb je een goed overzicht.

  Wat je nodig hebt

  • Ontvettingsmiddel
  • Schuurpapier

  Montageinstructie

  Bij de montage van ieder zelfklevend product is het noodzakelijk om het oppervlak stof- en vetvrij te maken én op te schuren. Een frame of oud dopje of stoelpoot heeft van zichzelf altijd een vuilafstotende werking. Door de ondergrond vetvrij te maken en deze vervolgens te schuren, krijg je een open structuur waar de zelfklevende laag veel beter aan hecht.  

  Het verschil tussen een niet-geschuurde en een geschuurde ondergrond.

  Vlak oppervlak = een vereiste

  Het is voor een juiste montage tevens noodzakelijk dat het te beplakken oppervlak geheel glad is. Zorg dus altijd dat oneffenheden zijn weggewerkt, en plak nooit op een afgeronde basis. Indien niet mogelijk, ga dan voor een ander product uit ons assortiment.

  Een rond/oneffen oppervlak is een slechte basis voor een zelfklevend product

  Laten drogen

  Plakvilt heeft de tijd nodig om goed te drogen. Zorg daarom dat je het gemonteerde vilt / teflon of andere product zo'n 8 uur laat rusten. Dan heeft de zelfklevende laag voldoende tijd om uit te harden.